Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   La Comarat are loc un…

La Comarat are loc un marș pentru păstrarea statalității R. Moldova: Igor Dodon, Ilian Cașu și Irina Vlah la tribună

gagauzinfo.md

La Comrat se desfășoară astăzi un marș  pentru păstrarea statalității Republicii Moldova.  Mitingul este organizat la inițiativa autorităților locale, drept răspuns la activizarea din ultima perioadă a forțelor unioniste, ce promovează reunirea Moldovei cu România, scrie gagauzinfo.md.

Manifestanții, care poartă drapelele R. Moldova, Găgăuziei și flaguri cu însemne istorice de pe timpul lui Ștefan cel Mareși, se deplasează pe străzile principale din Comrat.

La acțiune sunt prezenți liderul socialiștilor, Igor Dodon și vice-președintele partidului „Partidul Nostru”, Ilian Cașu. Aceștia au vorbit la tribună, alături de bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah și primul președinte al UTA Găgăuzia, Stepan Topal. Irina Vlah a îndemnat politicienii aflați la guvernare să renunțe la cetățenia română.

„Atunci cînd cineva intră în sufletele noastre fără permisiune, cînd prin centrul Chișinăului au loc marșuri unioniste, iar la Palatul Național are loc congresul acestor unioniști, oamenii desigur că nu mai pot tolera așa ceva. De aceea izbucnirea forțelor patriotice în această perioadă cu siguranță va lua amploare. Astăzi are loc prima manifestare, prima rîndunică. Și este important ca această primă rîndunică să zboare de aici de la sud din Găgăuzia. Întrucît aici a avut loc primul referendum de aderarea la Uniunea Euroasiatică”, a declarat liderul PSRM.

Cu îndemnul a demite toți miniștrii și deputații care sunt adepții unirii cu România a venit în fața manifestanților primarul orașului Taraclia, Serghei Filipov. Președintele raionului Basarabeasca, Petru Pușcaru a declarat că „limba de stat a fost și va fi limba moldovenească”, iar la alegerile prezindențiale trebuie aleasă o persoană care nu va trăda cetățenii R. Moldova.

Presa locală vorbește despre mii de participanți la marșul pentru păstrarea statalității.

Foto: gagauzinfo.md