Ultima oră

Pedeapsă menţinută pentru interlopul Vanea Pisateli

Potrivit Procuraturii Generale, pe 22 octombrie 2015, Colegiul penal al Curţii de Apel Chişinău a constatat vinovăţia lui Ion Druţă de organizarea privării ilegale de libertate şi omorul a trei bărbaţi, stabilindu-i pedeapsa solicitată de procurori – 20 de ani de detenţie. Procurorii au demonstrat că acesta a organizat şi a dirijat un triplu omor, săvârşit în iarna anului 2000. Victimele au fost împuşcate, iar apoi incinerate şi îngropate, pentru că ar fi refuzat să împartă banii cu Druţă după vânzarea unei maşini furate.

Cadavrele celor trei bărbaţi au fost descoperite abia în anul 2008, într-o fâşie forestieră din preajma traseului Chişinău-Hânceşti. În anul 2011, Judecătoria Ialoveni l-a achitat pe învinuit pe motiv că fapta nu întruneşte elementele infracţiunilor incriminate. Procurorii au contestat sentinţa, urmând mai mulţi ani de şedinţe, dezbateri judecătoreşti şi rejudecări, până când magistraţii Curţii de Apel, după rejudecarea cauzei penale, au casat sentinţa ilegală şi l-au condamnat pentru crimele comise.

Decizia Curţii Supreme de Justiţie este irevocabilă.

La începutul anului trecut, interlopul Ion Druţă, alias „Vanea Pisateli”, a fost condamnat la 5 ani închisoare şi pentru vânzare ilegală a armelor şi muniţiilor.
 
Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *