Vlah cheamă găgăuzii la un marș al „statalității moldovenești”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, cheamă cetățenii autonomiei la un marș al „statalității moldovenești” la Comrat.

După mitingul unionist din 27 martie, PSRM anunța că va organiza proteste de amploare în sprijinul suveranității, independenței şi neutralității permanente a Republicii Moldova, primul eveniment urmând a fi desfășurat la Comrat, în colaborare cu bașcanul Găgăuziei.

Acum, bașcanul Vlah cheamă oamenii la un marș al „statalității moldovenești”. „Mergem la marș, pentru a apăra statalitatea Republicii Moldova, la Comrat. Da – Moldovei independente și Găgăuziei puternice. Nu – planurilor sindicaliștilor și forțelor antiguvernamentale”, a anunțat Vlah într-un mesaj pe o rețea de socializare.

Citește și: Dodon, în război cu unioniștii: Participanții la marșul din 27 martie sunt „criminali publici, trădători de patrie și neam”

Dodon anunța recent că socialiștii pregătesc, pentru următoarele săptămâni, un miting de amploare la Chișinău, după ce numărul susținătorilor Unirii Republicii Moldova cu România a crescut în sondaje.

„PSRM anunță mobilizare împotriva unioniștilor. În următoarele săptămâni, în Chişinău, va avea loc cel mai mare miting pentru a sprijini suveranietatea și statalitatea Republicii Moldova. Înainte de asta, vor fi organizate marşuri şi demonstraţii în mai multe orașe din țară. Primul eveniment de acest gen va fi organizat la Comrat”, a anunțat Dodon.

Săptămâna trecută, o declaraţie politică privind inviolabilitatea şi neutralitatea permanentă a Republicii Moldova, pregătită de comunişti, a fost inclusă pe ordinea de zi a Parlamentului, cu vot cumun PCRM, PSRM și PD. Declarația însă nu a fost supuse dezbaterilor, din lipsă de cvorum.

Este de precizat că, potrivit ultimului sondaj de opinie, 23% din cetățeni se declară în favoarea Unirii Republicii Moldova cu România, în timp ce 63% spun că sunt împotrivă. Acesta este cel mai ridicat procentaj al susținătorilor Unirii din sondajele apărute în ultimii ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...