Nume
Parola
Vizualizări: 4479
Activitate organizată de Î.S. Direcția Bazinieră de Gospodarire a Apelor cu ocazia Zilei Mondiale a apei
Chișinău, 29 Martie 2016 — Ziua Mondială a Apei este un prilej de bune practici pentru toți, mai ales pentru cei care ne dau un exemplu prin capacitatea de a înțelege și pune în practică cunosțintele asimilate.

Cu prilejul acestei manifestații globale, ÎI.S.DIRECTIA BAZINERA DE GOSPODARIRE A APELOR a organizat activități de salubrizare a lacului de acumulare Ulmu, au fost plantați 30 de puieți de tei.
La această activitate au participat reprezentanți ai Î.S. DBGA, Agenției Apele Moldovei, ONG-uri.

Ziua Mondială a Apei este o inițiativă condusă de ONU și se sărbătorește anual în data de 22 martie. Sărbatoarea este de o reală importanţă, mai ales, pentru că apa este una din resursele indispensabile pentru viaţa omenirii.

”Din 1990, istoria de acces la apă potabilă a fost marcată de progrese enorme, în ciuda condițiilor extrem de dificile", a declarat Sanjay Wijesekera, șeful programelor apă la nivel mondial, salubritate si igiena UNICEF. Dar mai rămân multe de făcut."

În ciuda progreselor extraordinare înregistrate în domeniul apei potabile din întreaga lume, oamenii cei mai marginalizați nu beneficiază de apă potabilă. Aproape 750 de milioane de oameni încă nu au acces la resursele de apă potabilă curată adecvate”, spune UNICEF.

Alexandru Tabacaru, Seful Secției Managementul Proiectelor și colaborare Internațională

Informaţie de contact:022-28-06-44