Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Doi tineri sunt reținuți pentru…

Doi tineri sunt reținuți pentru tâlhărie

Doi tineri de 24 ani şi 26 de ani, din satul Ohrincea, raionul Criuleni au fost reținuți pentru 72 de ore fiind suspectați de tâlhărie. Aceștia au fost încătușați în comuna Trebujeni, r. Orhei în timp ce încercau să vândă unui ofițer sub acoperire un televizor furat.

În cadrul acţiunilor comune de investigaţii, desfăşurate de ofiţerii Inspectoratului Național de Investigații, IP Criuleni și angajaţii BPDS „Fulger”, s-a stabilit că în perioada lunilor februarie-martie curent, indivizii ar fi pătruns în cel puțin opt locuinţe, prin metoda forţării geamurilor, unde cu o bară metalică ameninţau proprietarii sustrăgând mijloace financiare, articole din aur şi alte bunuri materiale de preţ. Astfel, prejudiciul cauzat constituie circa 50.000 de lei.

Ca urmare a perchezițiilor autorizate, la domiciliile suspecților, polițiștii au ridicat: telefoane mobile, televizoare, o tabletă, medalii din perioada sovietică, bunuri care ar fi sustrase din cele opt locuințe din r. Criuleni. De asemenea, au fost găsite și obiectele pe care le foloseau la comiterea infracțiunilor (măști medicinale, o rangă metalică, etc).

Suspecții sunt cercetați penal pentru tâlhărie. Dacă vor fi găsiți vinovați aceștia riscă de la 8 până la 10 ani de închisoare.

În continuare, se petrec măsuri speciale de investigații și acțiuni de urmărire penală în scopul stabilirii complicității bănuiților în comiterea altor infracțiuni.