Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Captură de arme și muniții…

Captură de arme și muniții la Criuleni și Comrat

Un întreg arsenal de arme și muniții a fost depistat și ridicat de polițiști la 25 și 26 martie curent.

Astfel, angajații Inspectoratului de Poliție Criuleni au efectuat la 25 martie, la domiciliul unui bărbat de 56 de ani, din satul Zaicana, percheziții în baza unei cauze penale pentru comercializare ilegală a motorinei. Ca urmare a acțiunilor, în loc ascuns, oamenii legii au depistat muniții în proporții mari deținute ilegal: 15 cartușe de calibru 5.45 mm, 12 de calibru 9 mm, 250 de calibru 5.6 mm, 34 de tuburi de cartuș de diferit calibru, o armă de vînătoare cu 2 țevi, un dispozitiv montat manual cu destinația de a realiza foc de armă și 200 gr de praf de pușcă.

O captură însemnată a fost depistată și la un bărbat din satul Dezghigea, raionul Comrat. Aici, perchezițiile au fost efectuate într-o cauză penală inițiată pentru furt. Astfel polițiștii au depistat și ridicat peste o sută de cartușe de diferit calibru, un pistol de model „Retay 92” și o armă artizanală.

În ambele cazuri munițiile au fost confiscate pentru efectuarea expertizei balistice, iar polițiștii urmează să stabilească originea și destinația acestora. Totodată, bărbații riscă să fie cercetați penal pentru purtarea, păstrarea, procurarea, fabricarea, repararea sau comercializarea ilegală a armelor şi muniţiilor, sustragerea lor.

Menționăm, persoana care predă benevol arma de foc sau muniţiile pe care le deţine fără autorizaţia corespunzătoare este liberată de răspundere penală.