Nume
Parola
Vizualizări: 3747
INVITAȚIE LA EVENIMENT
Chișinău, 28 Martie 2016 — Stimaţi reprezentanţi mass-media,

Vă invităm să participaţi la prezentarea publică a Raportului Oficiului Avocatului Poporului privind respectarea drepturilor omului în Republica Moldova în anul 2015 (textul Raportului poate fi accesat pe pagina web a instituţiei ombudsman.md http://www.ombudsman.md/sites/default/files/document/attachments/raport_2015.pdf).

Evenimentul va avea loc pe 29 martie curent, în Sala Roşie de la Complexul Summit Events & Conference Center, strada Tighina 49/3, cu începere de la ora 9.00. Organizarea reuniunii va fi sprijinită financiar de OHCHR, PNUD Moldova şi Guvernul Norvegiei în cadrul proiectului "Susținerea Instituțiilor Naționale pentru Protecția și Promovarea Drepturilor Omului conform recomandărilor Comitetelor Convențiilor ONU și Revizuirii Periodice Universale (UPR)”, de Consiliul Europei în cadrul proiectului „Susținerea reformei justiției penale în Republica Moldova”, finanțat de Guvernul Danemarcei.

În cadrul prezentării va fi analizată starea de lucruri în domeniul respectării drepturilor omului în ţara noastră şi evidenţiate problemele existente în sfera vizată. În informări, Avocatul Poporului, funcţionarii Oficiului Ombudsmanului se vor mai referi la procesul de reformă a Instituţiei naţionale de promovare şi protecţie a drepturilor omului, la cooperarea stabilită cu autorităţile publice, societatea civilă, pentru asigurarea respectării drepturilor persoanelor, la provocările existente în sfera dată şi la mecanismele de realizare a angajamentelor asumate de Republica Moldova.

În cursul reuniunii va fi de asemenea anunţată schimbarea identităţii vizuale şi a siglei Oficiului Avocatului Poporului în contextul procesului de reformă instituţională.

Prezentarea publică a Raportului privind respectarea drepturilor omului în Republica Moldova are loc la scurt timp de la transmiterea acestuia în Parlament (15 martie). Evenimentul din 29 martie are drept scop informarea reprezentanţilor societăţii civile, partenerilor internaţionali, autorităţilor cu atribuţii în domeniu, şi, prin mass-media, a publicului larg despre concluziile şi îngrijorările Ombudsmanului privind situaţia existentă la capitolul respectarea drepturilor omului.



Serviciul Programe Instructive, Relaţii cu Publicul
Oficiul Avocatului Poporului
Tel.: 022 23 48 00