John Kerry: Campania republicană este o rușine pentru SUA

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Secretarul de stat american John Kerry a afirmat că retorica din campania pentru învestitura republicană în cursa pentru Casa Albă este o „rușine” pentru SUA, după declarații polemice ale principalilor candidați, Donald Trump și Ted Cruz, relatează AFP.

Întrebat duminică la postul de televiziune CBS în legătură cu reacțiile de care are parte de la diverși oficiali în timpul deplasărilor sale în străinătate, Kerry a spus că, „ținând cont de anumite întrebări” care i se pun, „este clar că ceea ce se întâmplă este o rușine pentru țara noastră”.

El a făcut referire la apelul lui Donald Trump pentru interzicerea intrării în SUA a tuturor musulmanilor și la justificarea acestuia pentru simularea înecului, o formă de tortură, dar și la propunerea senatorului Ted Cruz ca poliția să supravegheze cartierele cu musulmani.

Oficialilor din alte țări „nu le vine să creadă, sunt șocați (…) și nu știu spre ce se vor îndrepta SUA”, a explicat șeful diplomației americane, adăugând că „acest lucru îi tulbură în legătură cu fermitatea și seriozitatea noastră”.

Încă din luna decembrie John Kerry a spus că propunerea lui Donald Trump de a le interzice accesul musulmanilor pe teritoriul SUA „pune în pericol securitatea națională” a țării.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...