Munca a fost grea, dar rezultatele pe care le-au obţinut colectorii din raionul Criuleni sunt îmbucurătoare, spun membrii Consiliului Marii Adunări Naţionale. Cei 27 de membri ai grupului de iniţiativă şi aproximativ 100 de voluntari din raionul Criuleni spun că au colectat semnături pentru că îşi doresc un viitor mai bun acasă. Totodată, membrii Consiliului Marii Adunări Naţionale au declarat în cadrul evenimentului de astăzi că se pregătesc de un nou protest de amploare în centrul capitalei.

Diplome de merit vor primi toţi cei 775 de colectori acreditaţi, care au participat la campania de strângere a semnăturilor. Pe parcursul a trei luni, membrii grupului de iniţiativă au reuşit să adune peste 400 de mii de semnături de la locuitori din toată ţara. În prezent, listele sunt verificate la Comisia Electorală Centrală. 

Amintim că decizia de a iniţia un referendum republican a fost luată după protestul organizat pe 6 septembrie 2015 de Platforma Civică Demnitate şi Adevăr, în cadrul căruia manifestanţii au votat o proclamaţie ce conţine mai multe revendicări, printre care alegerea şi demiterea şefului statului prin vot direct, reducerea numărului deputaţilor de la 101 la 71 şi limitarea imunităţii parlamentare.