Născută în Cetireni, Ungheni, după ce a devenit învăţătoare, în 1993, a decis să se mute la Iaşi, unde şi-a continuat studiile. În ianuarie 2002 a plecat în Italia pentru un viitor mai bun, spune femeia.

„Funcţia de consilier într-o circumscripţie nu este o prezenţă politică. Evident, are legătură cu politica, are legătură cu sistemul meu de convingeri, dar este o poziţie administrativă, o funcţie care îţi dă posibilitatea de a participa la deciziile concrete, legate de viaţa în oraş, în sectorul nostru. Eu vreau să cresc concret nivelul de trai al celor din circumscripţia mea. Vreau să găsim resurse concrete, oportunităţi noi, concrete. Fără vorbe, cu fapte,” spune Elena Putina.

Elena vine cu un mesaj pentru locuitorii provinciei în care îi îndeamnă să se unească şi să ajute la crearea unui oraş mai prosper. „Mesajul meu este simplu: uniţi-vă şi participaţi la viaţa oraşului. Pentru că indiferent unde v-aţi născut, aţi venit aici de bună voie, iar asta înseamnă că vă pasă de casa voastră, de viitorul copiilor voştri.”