01:12:29 25.04.2024
Stiri

Un socialist numit de Guvern într-o funcție importantă

Politică 24.03.2016 07:55 Vizualizări2228 Autor: Stela Mihailovici
Un socialist numit de Guvern într-o funcție importantă captură video


Fostul comisar al raionului Edineț, Boris Fedorișin, care a activat timp de 30 de ani în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, a fost numit șef al oficiului teritorial Edineț al Cancelariei de Stat în locul lui Victor Cerevatîi, care s-a transferat la un nou post de muncă. Numirea a fost aprobată în ședința de ieri-seară a Guvernului.

Boris Fedorișin este în prezent consilier raional din partea Partidului Socialiștilor și chiar președinte al fracțiunii socialiste în Consiliul Raional Edineț.

Amintim că, pe 24 februarie, Guvernul l-a numit șef al oficiului teritorial Bălți al Cancelariei de Stat pe un alt consilier, de această dată din echipa comuniștilor. Este vorba despre Octavian Mahu, fost viceprimar al municipiului Bălți, care devenise consilier local după alegerile din iunie 2015.

În ședința de ieri a Guvernului a mai fost aprobată demisia viceministrului Sănătății, Valentina Rotaru, care a renunțat la funcție pentru a veni în fracțiunea parlamentară a Partidului Democrat. Curtea Constituțională a validat deja mandatul de deputat al Valentinei Rotaru.

De asemenea, Cabinetul de miniștri a acceptat demisia Inei Maslu din funcția de director adjunct al Biroului Național de Statistică. „Este potrivit momentul în care doamna Maslu și-a prezentat demisia, dar asta nu înseamnă că nu vom examina foarte minuțios ce s-a întâmplat la BNS referitor la recensământul petrecut în 2014”, a punctat premierul Pavel Filip în cadrul ședinței.

Amintim că prim-ministrul a cerut anterior să fie desfășurată o anchetă internă la BNS, pentru a stabili din ce cauză a fost tergiversată procesarea datelor accumulate la recensământul din 2014. Inspecţia Financiară urmează să evalueze și corectitudinea cheltuielilor făcute la recensământ, în valoare totală de 78,6 milioane de lei.

Pentru definitivarea procedurilor de prelucrare a datelor colectate la recensământ mai sunt necesare încă opt milioane de lei. Sursele financiare vor fi prevăzute în proiectul Legii bugetului pentru 2016.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md