Un preot moldovean l-a rugat pe Vladimir Putin să-i acorde cetăţenie rusă!

Protoiereul, parohul Bisericii Adormirea Maicii Domnului din satul Antoneşti, raionul Cantemir, Mihail Gribencea, s-a adresat preşedintelui Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, cu rugămintea de a-i acorda cetăţenie rusă.

Aceasta pentru că, potrivit preotului, „nimic bun în Moldova nu se aşteaptă” , iar „peste câţiva anişori aici va fi greu de slujit”.

„Occidentul continuă să lupte cu biserica creştin-ortodoxă, baza şi sprijinul cărei este Rusia. Occidentul îşi impune legile sale, care contravin bisericii ortodoxe, tuturor ţărilor creştine care fac parte din Uniunea Europeană”, a declarat preotul, la o conferinţă de presă.

Potrivit lui, sub pretextul integrării europene Moldovei i se aduc pseudovalori, care contravin valorilor creştine.

„Stimate Vladimir Vladimirovici, sper că mi se ofere şansa de a sluji pe pământul rus”, se arată în adresarea părintelui, care a declarat că speră că „Putin îi va auzi rugămintea, cu atât mai mult că şi el este credincios”.

Potrivit slujitorului lui Dumnezeu, în lume se aşteaptă un război cumplit, în care va rezista Rusia ortodoxă.

„Referitor la aşa-zisul ajutor al UE şi Occidentului, dacă ar fi vrut să ajute Moldova ca s-o scoată de sub influenţa Rusiei, ar fi ajutat fără a pune condiţii, dar nu ar fi dat aceşti bani cu procente. O mare parte din sumă se duce la acei experţi străini, care stau aici”, a mai spus preotul.

Preotul nu ştie cum vor reacţiona colegii la decizia sa de a obţine cetăţenia altui stat, dar a spus că este obligat, din punct de vedere moral, să facă acest lucru.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.