Nume
Parola
Vizualizări: 3936
Cum au sarbatorit voluntarii Green School Ora Planetei 2016!
Bălți, 20 Martie 2016 — Pentru a patra oară consecutiv, la îndemnul Ministerului Mediului, asociația ”Caroma Nord” a promovat Ora Planetei în municipiul Bălți.

Inițiativa a fost preluată anul acesta de voluntarii ”Green School”, care activează în cadrul asociației.

Cu sloganul din acest an al actiunii “Dăruiește naturii din energia ta”, Anna Bogaciuc, coordonoatoarea evenimentului, împreună cu Olga Coniuc, elevă a Liceului Teoretic ”Mihai Eminescu” din Bălți, au făcut mai multe apeluri către elevi, studenți și toți cei interesați de mediu, să stingă luminile în intervalul de timp 20:30-21:30 și să vină în piaţa Vasile Alecsandri.

Astfel au reușit să mobilizeze peste 300 tineri din municipiu și localitățile învecinate.
Energici și pozitivi, tinerii au demonstrat sunt interesați de mediu și că sunt dispuși să se implice în activități ecologice, pentru a da un exemplu și altora de schimbare a comportamentului față de natură.

Apoi s-au implicat într-un fashmob, înscenând 60+ și s-au bucurat de un scurt program artistic, prezentat de elevii din LT ”Mihai Eminescu”.

Cu bucurie am constat că mai multe persoane care au participat anii precedenți la această acțiune, au venit și ieri seara împreună cu prietenii, vecinii sau colegii la o simplă plimbare simbolică în loc să consume energia acasă.

Deși s-a discutat despre Ora Planetei și în cadrul Primăriei, nici anul acesta, orașul Bălți nu s-a scufundat în beznă, nu că ar fi tare luminat, ci din solidaritate cu celelalte orașe care au stins totuşi luminele ieri la 8:30 seara.

Voluntarii care au explicat celor prezenți despre scopul acțiunii au primit ca răspuns propuneri de a organiza anul viitor o acțiune amplă în municipiu, iar autoruitățile să fie cele care vor promova și explica locuitorilor exact ce înseamna ora asta a planetei şi ce e de făcut.


Dintre reușitele asociației ”Caroma Nord”
Campania locală de informare ”ORA PLANETEI” a fost organizată pentru prima dată în municipiul Bălți în parteneriat cu Inspectoratul Ecologic de Stat, Agenția Ecologică Bălți, la 23 martie 2013. Atunci, timp de o săptămână “Ora Planetei” a fost promovată în școlile și colegiile din municipiu, pentru a stimula interesul față de problemele mediului și schimbării climei.
De-a lungul celor patru ediții de până acum, peste 1600 elevi au participat în mod activ la acțiunea ”ORA PLANETEI”.
Anul acesta, la 14 martie, a fost înființată Comisia pentru Politici de Mediu, o structură internă de lucru în cadrul Primăriei Bălți, constituită în scopul elaborării, implementării și monitorizării politicilor locale în domeniul protecției mediului.
Mai multe detalii din istoricul camapaniei și activitățile asociației care puteți afla pe:
http://green-school.org.md/index.php?id=80 sau paginile: https://www.facebook.com/AoCaromaNordMoldova/photos
https://www.facebook.com/CREE-Green-School-408923255880743/photos?ref=page_internal
https://www.facebook.com/coalitia.balti/photos?ref=page_internal.