Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Condamnat la închisoare pe viață…

Condamnat la închisoare pe viață pentru asasinarea unei femei de afaceri

Trei locuitori ai raionului Ialoveni, au fost condamnaţi la 25, 14 şi, respectiv, la 12 ani închisoare pentru omorul unei femei pe strada Igor Vieru din capitală. Acuzatorii de stat au considerat că sentinţa aplicată este prea blândă și au solicitat condamarea acestora la pedepse mai aspre pentru comiterea omorului intenţionat, tâlhăriei, purtarea şi păstrarea ilegală a armelor. Astfel, prin decizia Colegiului penal al Curţii de Apel Chişinău, apelul procurorului a fost admis şi unul dintre inculpaţi a fost condamnat la detenţiune pe viaţă. Deopotrivă cu pedeapsa închisorii, inculpaţii au fost obligaţi să-i achite succesorului părţii vătămate un prejudiciu moral şi material de 368 mii lei.

Amintim că, infracţiunea a fost comisă în seara zilei de 16 decembrie 2013, când inculpaţii au aşteptat victima în scara blocului în care aceasta locuia, cu scopul de a o deposeda de geantă. Făptuitorii au planificat din timp comiterea crimei, acumulând informaţii despre activitatea pe care victima o desfăşura, regimul de viaţă şi modalitatea culegerii banilor de la punctele de realizare a peştelui, a cărei proprietară victima era.

Deoarece femeia a opus rezistenţă, atacatorii i-au aplicat o lovitură cu cuţitul în regiunea inimii, i-au smuls geanta şi au fugit cu un automobil într-o direcţie necunoscută. În urma leziunilor grave pricinuite, victima, în vârstă de 35 de ani, a decedat pe loc. Potrivit materialelor cauzei penale, în geanta victimei se aflau bani, bijuterii din aur şi lucruri de preţ, estimate la peste 93 mii lei. Ulterior, făptuitorii au împărţit banii şi bunurile materiale sustrase.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală au fost identificaţi autorii crimei şi în ianuarie 2014 aceştea au fost reţinuţi. Infractorii s-au dovedit a fi trei locuitori ai raionului Ialoveni, cu vârstele cuprinse între 33 şi 35 de ani, anterior judecaţi.

Decizia Curţii de Apel este definitivă şi executorie, însă poate fi atacată cu recurs ordinar la Curtea Supremă de Justiţie.