icon

Prim-ministrul Pavel Filip întreprinde o vizită de două zile la Bruxelles

14-03-2016 08:00
1,152

Premierul Pavel Filip se află într-o vizită de două zile la Bruxelles, însoțit de o delegație a Guvernului Republicii Moldova, care va participa, în seara zilei de astăzi, 14 martie, la cea de-a doua Reuniune a Consiliului de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană.

 

Programul vizitei Premierului Pavel Filip la Bruxelles conține mai multe întrevederi cu înalţi oficiali din cadrul structurilor europene. Astfel, înainte de sesiunea plenară a Consiliului de Asociere RM-UE, Pavel Filip se va întâlni cu Federica Mogherini, Înalt Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate,Vicepreşedintele Comisiei Europene și cu Johannes Hahn, Comisar European pentru Politica de Vecinătate și Negocieri pentru Extindere.

 

Mâine, 15 martie, Premierul va avea întrevederi cu vicepreşedinții Comisiei Europene: Maroš Šefčovič, Comisar pentru Uniunea Energiei și Valdis Dombrovskis, Comisar pentru moneda Euro şi dialog social, precum și cu Comisarul pentru politica regională, Corina Crețu.

 

În a doua parte a zilei, șeful Guvernului de la Chișinău se va întâlni cu membrul Parlamentului European, Co-preşedintele Comitetului Parlamentar de Asociere RM-UE, Andi Cristea și va purta discuții cu membrii Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European.

 

Vizita Premierului la Bruxelles se va încheia cu o întrevedere importantă, cea cu Martin Schulz, Preşedintele Parlamentului European.

 

Prim-ministrul Pavel Filip va reveni la Chișinău miercuri, 16 martie 2016.

 

Din componenţa delegaţiei guvernamentale, care îl însoțește pe Prim-ministrul Pavel Filip la Bruxelles, fac parte: vicepremierii Gheorghe Bălan, Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Octavian Calmîc, ministru al Economiei, precum şi miniştrii Finanţelor, Octavian Armaşu, Justiţiei, Vladimir Cebotari, Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, Agriculturii şi Industriei Alimentare, Eduard Grama.

Agenda publică

Martie 2024

L M M J V S D
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31