Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Premierul Moldovei Pavel Filip începe astazi o vizita la Bruxelles, unde va participa la cea de-a doua Reuniune a Consiliului de Asociere Republica Moldova-Uniunea Europeană, după cum informează Biroul comunicare şi relaţii cu presa al guvernului de la Chisinau. Premierul va prezenta actuala situatie din Moldova si stadiul realizarii reformelor si a prevederilor cuprinse in Acordul de Asociere cu Uniunea Europeana.

La Chisinau, Centrul Naţional al Romilor organizeaza o conferinta de presa cu tema „Susţinerea victimelor Holocaustului”.

Grupul de iniţiativă pentru organizarea referendumului national pe tema modificarii Constitutiei organizează o cionferinta de presă în centrul Chisinaului, in Piata Marii Adunari Naţionale.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:52 0:00
Link direct

La Muzeul National de Istorie va recomandam expozitia „Portretul lui Vaclav Havel”… dizidentul si fostul presedinte al Cehiei…

Pe plan internaţiona:

La Geneva se reiau negocierile indirecte pe tema conflictului sirian, organizate de Naţiunile Unite, si la care vor participa reprezentanti atit ai opozitiei siriene cit si ai regimului presedintelui Bashar al Assad. Opozitia siriana cere ca perioada de tranzitie să înceapa numai în momentul în care presedintele de la Danasc nu va mai avea puterea, o solicitare respinsa de reprezentatii guvernului sirian. Rusia este cea mai mare susţinătoare a menţinerii presedintelui Bashar al-Assad la putere.

La Bruxelles are loc Consiliul de afaceri externe al Uniunii.

La Teheran, ministrii energiei din Iran si Rusia vor avea convorbiri pe tema relatiei lor de colaborare in acest domeniu.

Printul Charles începe astazi o vizita in Croatia, Serbia si Kosovo.

La Praga continua Festivalul international al fimului documentar „One world”.

Uniunea Europeana a consacrat aceasta zi… consumatorului si drepturilor lui.

XS
SM
MD
LG