18:57:51 24.04.2024
Stiri

Amintiri de 8 martie, cu orez și odicolon

Politică 13.03.2016 09:01 Vizualizări1676 Autor: Ziarul National
Amintiri de 8 martie, cu orez și odicolon


Trustia, elegii politikoase

De 8 martie, am fost la ospiciu cu un buchet de garoafe roșii puțin ofilite și o sticlă de odicolon „Troinoi”, rămase de la 23 februarie, pentru sanitara Vera. Externat de la casa de nebuni, eram un pic nostalgic după vremurile edenice când nu știam încă de furtul miliardului. Ea s-a bucurat foarte mult, cu toate cele peste o sută de kilograme, garoafele fiind florile ei preferate, iar odicolonul, „bun pentru frecții”, l-a ascuns imediat în poșeta-i sac, să nu i-l bea cineva mai nostalgic decât noi.

„Vă felicit cu ocazia acestei sărbători a primăverii țetkino-luxemburgheze și vă doresc să rămâneți la fel de enigmatică ca Monaliza și neînțeleasă ca Merlin Monro”, i-am spus, transmițându-i și un pachet de orez, rămas din campania electorală, o sticlă de vodcă Stalinskaya pentru oameni puternici și una de vin Merlo, întru susținerea producătoruui autohton, de la Colesovnazadov, care e mai pragmatic decât mine. Copleșiți de emoții și amintiri reciproce, am băut votca, apoi am băut vinul, apoi încă o votcă din rezervele ei și, la urmă, ea scoase odicolonul adus de mine. Consumarea odicolonului a fost o greșeală, un exces, căci ne-a stimulat exhaustiv pofta de mâncare și am ingurgitat tot orezul din pachet. Bine măcar că i-au rămas garoafele modificate genetic ca amintire.

Acum stau și mă gândesc dacă odicolonul nu contribuie cumva și la încolțirea orezului, căci de câteva zile simt că mă furnică prin burtă și îmi foșnește prin cap.

Al vostru chermes, șprițberghen, Ion Buraga


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md