08:06:08 16.04.2024
Stiri

VIDEO // MOȚIUNEA împotriva ministrului Apărării a fost RESPINSĂ

Politică 11.03.2016 21:00 Vizualizări1560 Autor: Ziarul National
VIDEO // MOȚIUNEA împotriva ministrului Apărării a fost RESPINSĂ tribuna.md


Parlamentul dezbate în aceste momente moțiunea simplă depusă de socialiști și comunilti împotriva ministrului liberal al Apărării, Anatol Șalaru.

Aceștia sunt supărați pe declarațiile ministrului privind aderarea R. Moldova la NATO și unirea cu România.

„Dumnealui manifestă o atitudine iresponsabilă față de securitatea statului și față de apărarea națională, iar retorica dumnealui este îndreptată exclusiv pentru aderarea R. Moldova la NATO și unirea cu România. Această poziție este promovată nu doar în republică, dar și în cadrul vizitelor oficiale în străinătate”, se arată în motivația moțiunii depuse.

În debutul discursului său, Anatol Șalaru și-a expus nedumerirea vizavi de faptul că moțiunea vine la o luna de mandat în funcția de ministru. Potrivit lui, misiunea pe care o are este întărirea securității R. Moldova și a remarcat faptul că doi semnatari ai moțiunii dețin și cetățenia română.

Unul dintre aceștia este și socialistul Anatolie Labuneț, care a anunțat imediat în limba rusă că a depus cerere de renunțare la pașaportul românesc.

Democratul Dumitru Diacov l-a întrebat pe Șalaru de ce vorbește despre faptul că „R. Moldova se află într-un război deschis cu Federația Rusă” și cum ar trebui să se simtă premierul Pavel Filip dacă ar merge la Moscova? Ministrul a afirmat că el a avut în vedere „răzbiul hibrid” care are loc prin propaganda pe care o face Federația Rusă în R. Moldova etc.

În timpul dezbaterilor, Șararu a fost acuzat că ar pune în pericol securitatea R. Moldova prin declarațiile pe care le face, dar și de corupție, fiind acuzat că a venit la minister „să vândă ce a mai rămas din patrimoniul Armatei” și că i-ar asigura comenzi unui coleg liberal care ar urma să construiască mai multe blocuri de locuințe pentru militari.

Iar președintele democraților, Marian Lupu, și-a exprimat speranța că Șalaru a tras învățăminte din cele ce s-au discutat în Parlament.

În timp ce liberalul Mihai Ghimpu i-a luat apărarea lui Șalaru, menționând că numai Moscova a fost deranjată de declarațiile acestuia, Voronin i-a sugerat ministrului să-și dea demisia.

Într-un final, moțiunea simplă împotriva ministrului Apărăii a fost votată de doar 25 de deputați din cei 69 prezenți la ședință.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md