icon

Premierul Pavel Filip: modernizarea modului de funcţionare a administraţiei publice este importantă pentru societate

11-03-2016 13:53
1,421

Prim-ministrul Pavel Filip a prezidat astăzi prima şedinţă a Consiliului naţional pentru reforma administraţiei publice, instituit prin Hotărârea Guvernului din 12 octombrie 2015. În cadrul şedinţei, a fost examinat stadiul actual al Reformei Administraţiei Publice (RAP) în Republica Moldova şi au fost stabilite aspectele de funcționare a Consiliului.

 

Şeful Executivului a confirmat că această reformă este o prioritate absolută, regăsindu-se atât în Programul de activitate al Guvernului, cât și în Foia de parcurs asumată faţă de partenerii europeni.

 

„Modernizarea modului de funcţionare a administraţiei publice este extrem de importantă pentru societate. Principiul de bază pe care trebuie să fie bazată administraţia publică este: sistemul trebuie să servească cetăţeanul”, a declarat Pavel Filip. Prim-ministrul a mai menţionat importanţa asigurării transparenţei şi dezvoltării capacităţilor serviciului public din Republica Moldova de a utiliza metode şi tehnologii noi. 

 

Participanţii la şedinţă, între care au fost mai mulţi reprezentanţi ai instituțiilor internaționale și misiunilor diplomatice, au salutat determinarea Guvernului de a accelera procesul de promovare a RAP şi au exprimat disponibilitatea de a sprijini acest proces.

 

Astfel, s-a convenit asupra conjugării eforturilor în vederea definitivării proiectului Strategiei de reformă a administraţiei publice până la finele lunii aprilie curent.

 

De asemenea, s-a stabilit că membrii Consiliului se vor întruni periodic, odată cu avansarea procesului de elaborare a Strategiei, pentru a asigura examinarea propunerilor rezumate în procesul consultativ și pentru a asigura promovarea proiectului Strategiei. Ulterior, ședințele vor fi organizate cel puțin o dată la trei luni, având ca scop coordonarea și monitorizarea reformei administrației publice.

Agenda publică

Aprilie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30