Doi cetățeni moldoveni, depistaţi cu documente românești false! Doreau să ajungă în Italia

Polițiștii de frontieră arădeni au depistat doi cetățeni din Republica Moldova care au încercat să iasă ilegal din România, folosindu-se de cărți de identitate românești false.

Cazul a avut loc la 6 martie, ora 20.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Salonta.

Astfel, la punctul de trecere s-a prezentat pentru a ieși din țară, conducând un autoturism marca Opel, cetățeanul român Gabriel Vasile B. în vârstă de 42 de ani din jud. Cluj. În autoturism călătoreau alte două persoane de sex masculin care s-au legitimat cu cărți de identitate românești.

În timpul controlului, polițiștii de frontieră au constatat că documentele prezentate la control nu îndeplinesc condițiile de formă și fond ale documentelor autentice, motiv pentru care cele două persoane au fost conduse la sediul Poliției de Frontiera pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cei doi sunt cetățeni moldoveni, în vârstă de 30 și respectiv 46 de ani, care au declarat că doreau să ajungă în Italia și au obținut documentele contra sumei de 100 de euro fiecare de la un conațional.

Polițiștii de frontieră români au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor în cauză si au întocmit actele de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, fals privind identitatea și tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.