(VIDEO) Cisternă plină cu țigări, depistată la vama Leușeni

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În seara zilei de 7 martie, la ieşire din Republica Moldova prin postul vamal Leuşeni, direcţia „ieşire camioane”, s-a prezentat pentru efectuarea controlului de rigoare o unitate de transport de model „Mercedes Actros 1848LS”, tractînd o semiremorca de tip cisternă termoizolată de model „Cardi X”, ambele cu numere de înmatriculare în Republica Moldova. Șoferul, un cetățean moldovean a declarat că se deplasează în România și că nu transportă bunuri interzise.

În cadrul controlului vamal s-a constatat, că unitatea de transport se deplasa peste frontiera vamală fără marfă, însă reieşind din specificul constructiv a semiremorcii, cisternă tip termos, a fost dispus verificarea ansamblului cu utilizarea mijlocului de control nedistructiv „X-Ray Rapiscan”. Ca rezultat, în urma relevării imaginii, s-a constatat prezenţa unor corpuri străine în pereţii acesteia.

Ca urmare a descarcerării, în pereţii cisternei au fost depistate, tăinuite în spaţii special amenajate, fabricate artizanal 9640 pachete de tigări de marca „Ritm Classic”, cu timbre de acciz a Republicii Moldova. Valoarea produselor de tutungerie pe piața din Moldova se estimează la suma de circa 87 mii lei, pe când pe piața neagră din UE suma acestora ajunge la circa 30 mii euro.

Structura cisternei a fost modificată, mai mult a fost fabricată o construcție specială în scopul transportării frauduloase a țigărilor.

Dacă va fi găsit vinovat, șoferul riscă amendă de până la 16 mii de lei sau închisoare până la 6 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...