Grav! 14 elevi din Rezina au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu insecticid

14 elevi din satul Cuizăuca, Rezina, au ajuns la Spitalul din Rezina, după ce s-au intoxicat cu un insecticid. Ulterior, copiii au fost transportaţi la Chişinău, la Institutul Mamei şi Copilului.

Incidentul a avut loc ieri în şcoala din localitate, după ce o elevă a scăpat pe holul instituţiei o fiolă cu insecticid, care s-a spart. Drept urmare, substanţa s-a vărsat, iar mirosul toxic s-a răspândit rapid. Potrivit autorităţilor locale, fiola a fost dată fetei de mătuşa ei pentru a fi transmisă mamei sale.

Copiii au inhalat vaporii acestui insecticid, starea acestora fiind medie. Medicii spun că starea tuturor copiilor este stabilă, pericol pentru viață nu prezintă nici un copil.

Potrivit ultimelor informaţii, insecticidul care s-a deversat pe jos în şcoala din Cuizăuca ar fi o substanţă numită  B-58, care poate fi cumpărată doar în magazinele specializate. BI-58 este proiectat pentru a proteja culturile, cum ar fi mere, pere, prune, coacăze, zmeură, struguri, legume,culturi florale, arbuști ornamentali.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.