(VIDEO) Dodon insistă pe federalizare: Noi de facto suntem un stat federal

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Republica Moldova trebuie să devină o federație, iar Transnistria să se bucure de o autonomie mai largă decât are astăzi Găgăuzia, susține liderul PSRM Igor Dodon.

Declarații în acest sens liderul socialiștilor a făcut miercuri, în cadrul unei depuneri de flori la podul de la podul de la Vadul-lui-Vodă, în semn de omagiu pentru memoria celor căzuţi în conflictul armat de pe Nistru, din anul 1992.

Cu această ocazie, Dodon s-a referit și la rezolvarea diferendului transnistrean, el insistând pe o idee mai veche a sa, privind federalizarea.

„Unica soluţie, în opinia socialiştilor, este ca la guvernarea Republicii Moldova să vină forţe prostataliste, promoldoveneşti, care în regim de urgenţă s-ar aşeza la masa de negocieri şi ar identifica o soluţie politică a acestui conflict care constă în acoordarea unui statul special regiunii din stînga Nistrului. Noi şi aşa suntem un stat cu toate aspectele unui stat federal şi aceasta nu trebuie să ne sperie”, a declarat Igor Dodon.

Deputații, consilierii municipali, membrii și susținătorii PSR…

Igor Dodon: Se dorește lichidarea Republicii Moldova prin unirea cu România. Forțele pro-stataliste sunt soluția!Live aici: https://www.privesc.eu/arhiva/65876

Posted by Privesc.Eu on 2 Martie 2016


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...