16:27:03 29.03.2024
Stiri

Președintele de raion din partea PD, filmat în timp ce primea SUTE de MII de lei, a scăpat basma curată. Procurorii se apucă din nou de capul lui

Anticorupție 02.03.2016 15:21 Vizualizări4327 Autor: Galina Munteanu


Fostul președinte democrat al raionul Edineț, Viorel Albu, filmat acum un an și jumătate în timp ce primea bani chiar în biroul de serviciu, a scăpat fără pedeapsă.

În luna octombrie 2014, după ce în presă au apărut imagini video, protagonistul fiind Viorel Albu în timp ce lua peste 140 de mii de lei, Centrul Național Anticorupție (CNA) anunța că s-a autosesizat și cercetează cazul.

Astăzi, solicitați de Ziarul NAȚIONAL să spună cu ce s-a finalizat cazul fostului președinte de raion, reprezentanții Procuraturii Generale (PG) au declarat că „urmărirea penală a fost încetată din lipsa componentei infracțiunii”.

În schimb, PG susține că s-a autosesizat în cazul fostului președinte al raionului Edineț, Viorel Albu, după ce în presă a apărut încă un material video, preluat de pe o rețea de socializare în care democratul spunea, în același birou, cum pot fi eliminați de pe scena politică adversarii incomozi.

Imaginile au fost făcute publice de către fostul președinte al raionului Edineț, Oleg Scutaru, predecesorul lui Viorel Albu.

„Deschidem 3-4 dosare penale. O să se judece 2-3 ani și în acest timp nu va putea ocupa nicio funcție. Dacă ei vor pe calea asta, atunci și eu pot merge așa. Relațiile mele nu-s de acum, de când ocup funcția de președinte. Relațiile mele au fost, sunt și vor rămâne. Dacă aceasta va mai da din fund, atunci îi vom deschide dosare. Nu trebuie o pedeapsă crudă, dar să-i pună o amendă mare și 2-3 ani să nu poată ocupa nicio funcție”, le spunea Viorel Albu unor angajate ale aparatului său.

„Procuratura Generală (PG) s-a autosesizat și a dispus Procuraturii Anticorupție inițierea unui proces penal pentru a stabili circumstanțele cazului și cercetarea acțiunilor pretins a fi ilegale ale funcționarului”, precizează PG.

Astăzi, raionul Edineț are un nou președinte, tot democrat, Iurie Garaba.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md