Câți cetățeni ai Republicii Moldova au antecedente penale în România

Moldova.ORG a solicitat Poliției Române mai multe date despre numărul cetățenilor moldoveni care au săvârști infracțiuni pe teritoriul României, natura acestora, cât și numărul cetățenilor moldoveni care își ispășesc pedeapsa în penitenciarele din România.

Instituția nu ne-a oferit toate datele solicitate, doar numărul persoanelor cu antecedente penale, dar și numărul persoanelor aflate în căutare națională sau internațională.

Astfel, în evidențele Direcției Cazier Judiciar, Statistică și Evidență Operativă din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române figurează 2.612 persoane cu antecedente penale, născute în Republica Moldova.

De asemenea, 118 cetățeni moldoveni și cu dublă cetățenie (română și moldovenească) sunt dați în urmărire națională și internațională, fiind căutați de autoritățile judiciare române, dar și de ale altor state membre U.E., sub aspectul săvârșirii a diferite infracțiuni.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.