04:38:36 24.04.2024
Stiri

VIDEO // Cum rezolvă reprezentanții PD problemele cu OPONENȚII politici care „nu se LINIȘTESC”: „Dosare penale, îi murdărim”

Politică 01.03.2016 18:30 Vizualizări7784 Autor: Ziarul National


Un fost președinte de raion din partea Partidului Democrat (PD) a dezvăluit cum pot fi eliminați de pe scena politică adversarii incomozi: „O să-i deschidem 3-4 dosare penale, îl murdărim ca să nu ocupe nicio funcție pentru următorii 2-3 ani”.

Cel puțin, așa reieșe dintr-o înregistrare video în care aceste declarații sunt rostite de fostul președinte al raionului Edineț, Viorel Albu, și au fost făcute la adresa predecesorului său, Oleg Scutaru.

Fostul președinte al raionului Edineț, Oleg Scutaru, care a candidat pe listele Partidului Comuniștilor, a fost demis, în martie 2014, „pentru că a prejudiciat raionul de sume mari de bani prin luarea deciziilor sale”.

Fostul președinte susținea atunci că decizia de a-l demite a fost luată de Partidul Democrat, iar recent a prezentat și dovezi în acest sens. Oleg Scutaru, care acum e consilier raional, a făcut public un material video, filmat cu o cameră ascunsă în biroul lui Albu, din care reiese că acesta a pus la cale deschiderea unor dosare penale.

„Acesta a fost președinte de raion și vom fi nevoiți să-i deschidem niște dosare penale. Vom deschide 3-4 și îl murdărim. Plus la asta, nu va ocupa nicio funcție 2-3 ani. Părerea mea e că o să se liniștească”, îi spunea Viorel Albu unei femei în biroul său.

„Deschidem 3-4 dosare penale. O să se judece 2-3 ani și în acest timp nu va putea ocupa nicio funcție. Dacă ei vor pe calea asta, atunci și eu pot merge așa. Relațiile mele nu-s de acum, de când ocup funcția de președinte. Relațiile mele au fost, sunt și vor rămâne. Dacă aceasta va mai da din fund, atunci îi vom deschide dosare. Nu trebuie o pedeapsă crudă, dar să-i pună o amendă mare și 2-3 ani să nu poată ocupa nicio funcție”, le spunea Viorel Albu și unor angajate ale aparatului său.

Viorel Albu a mai fost protagonistul unor imagini video care au apărut anterior în presă. În acele filmări, Albu lua mită, iar Centrul Național Anticorupție anunța, în octombrie 2014, că s-a autosesizat și cercetează cazul.

Astăzi, raionul Edineț are un nou președinte, tot democrat, Iurie Garaba.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md