Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   [Foto-Reportaj] Expoziția de Mărțișoare confecționate…

[Foto-Reportaj] Expoziția de Mărțișoare confecționate manual

Expoziția de mărțișoare, picturi și tot felul de accesorii create de copii din Taraclia, de la orfelinatul din Orhei și copii din familii de refugiați, a fost organizată astăzi, 1 martie, de către Organizația Națiunilor Unite.

„Am lucrat intens, ore în șir, atunci când am aflat de acest eveniment. Tot ce vedeți aici sunt făcute de mâinele noastre. Sunt lucrări confecționate manual și cu multă pasiune. Avem niște scheme cu care ne ajută să facem aceste covorașe. Dacă ai puțină răbdare reușești să faci lucruri chiar interesante”, ne-au spus doi tineri de la orfelinatul din Orhei.

„Această expoziție este organizată cu ocazia zilei naționale a Mărțișorului. Mărțișorul simbolizează începutul primăverii, și este simbolul speranței, al vieții. De asemenea, la 1 martie este marcată Ziua Internațională ZeroDiscriminare. Astfel, această zi ne oferă posibilitatea să fim mai toleranți și să acceptăm diversitatea etnică, religioasă, etc. Toate articolele pe care copii din Taraclia, orfelinate și familiile de refugiați pot fi procrate. Astfel, avem posibilitatea să îi susținem și ajutăm la realizarea viselor acestor copii talentați”, a menționat Dafina Gercheva, coordonatoarea rezidentă a Națiunilor Unite în R. Moldova.