Actualitate

Fostul preşedinte al raionului Ialoveni, anunţat în căutare internaţională, s-a predat organelor de anchetă

Amintim că pe 28 octombrie 2015, procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA au făcut percheziţii la domiciliul fostului preşedinte al Consiliului raional Ialoveni într-un caz de estorcare a 180.000 de euro de la administratorul unei companii autohtone. În timpul efectuării percheziţiilor, ex-preşedintele Consiliului nu a fost de găsit la faţa locului, ulterior fiind anunţat în urmărire generală.

Potrivit denunţătorului, funcţionarul ar fi pretins această sumă ca să favorizeze desemnarea firmei acestuia câştigătoare a licitaţiei publice pentru construcţia unui Centru de simpozioane a mediului de afaceri european în satul Ruseştii Noi din Ialoveni.

În procesul de urmărire penală, s-a constatat că ex-preşedintele Consiliului a fost ales manager al proiectului şi, uzând de funcţia sa, ar fi reuşit să convingă membrii grupului de evaluare a ofertelor să desemneze firma în cauză învingătoare a licitaţiei. Pentru acest serviciu, funcţionarul ar fi primit 25.000 de euro, restul sumei urmând să o obţină după finalizarea lucrărilor.

Anchetatorii au mai stabilit că, în aceeaşi perioadă, fostul şef al Consiliului ar fi exercitat presiuni asupra administratorului companiei câştigătoare, determinându-l să deschidă un cont peste hotare pe care să transfere 10.000.000 de lei ca, ulterior, să intre în posesia banilor. Şi asta deoarece conturile firmei ar fi fost sechestrate de organele de drept din Republica Moldova pentru depistarea unor nereguli în activitatea acesteia.

Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă până la 15 ani de închisoare. Conducerea urmăririi penale este exercitată de către Procuratura Anticorupţie. 

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *