Veteranii din Corjova: În timp ce ceilalți politicienii nu pot ajunge peste Nistru, Dodon are acces liber

Membrii Asociației Veteranilor “Corjova-1992” se arată uimiți de ce unii politicieni au liber acces în stânga Nistrului, în timp ce celorlalți le este restricționat accesul.

Aceștia fac referire la vizita liderului socialiștilor Igor Dodon la Corjova care a avut loc pe 26 februarie. Politicianul a ajuns la Corjova prin punctul de trecere Lunga controlat de partea transnistreană, în timp ce anterior mai mulți politicieni și funcționari de la Chișinău au făcut cale întoarsă, fiindu-le interzis accesul în regiunea transnistreană.

Deși scopul vizitei lui Dodon la Corjova a fost aderarea primarului și consilierilor comuniști la organizația primară a PSRM, acesta și-a exprimat indirect interesul față de regiune și a demonstrat că are relații bune cu autoritățile neconstituționale de la Tiraspol.

Având în vedere faptul că până în prezent locuitorii din stânga Nistrului se confruntă cu numeroase probleme legate inclusiv de libera circulație, Asociația Veteranilor “Corjova-1992” face un apel către toate partidele politice să intervină întru soluționarea acestor probleme. Dat fiind faptul că unii lideri, cum este Igor Dodon, demonstrează că au legături și facilități din partea părții separatiste, soluționarea problemelor de circulație pe care le au locuitorii regiunii nu pare a fi imposibilă, se arată în declarație.

În același context, veteranii au invitat politicienii de la Chișinău să participe mâine la mitingul de comemorare al celor căzuți în războiul de pe Nistru din 1992 care va avea loc, de la ora 10.00, în comuna Corjova.

Menționăm că satul Corjova se află în stânga Nistrului și este controlat de autoritățile de la Chișinău prin primăria locală. În localitate au loc constant incidente cu implicarea milițienilor ruși, partea transnistreană considerând că satul este o parte a orașului Dubăsari.

sursa foto: Igor Dodon/Facebook

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare