Locuitorii satului Cojuşna spun că ţara are nevoie de un preşedinte ales de popor, care să facă reforme şi să ţină cont de problemele oamenilor de rând. Totodată, ei afirmă că Moldova ar trebui să aibă mai puţini deputaţi, iar imunitatea parlamentară să fie limitată.

Pe lângă faptul că au susţinut iniţiativa privind desfăşurarea unui referendum republican de modificare a Constituţiei, locuitorii satului Cojuşna au purtat discuţii cu membrii Platformei Civice Demnitate şi Adevăr, împărtăşindu-le acestora problemele şi nemulţumirile lor legate de situaţia din ţară.
Şi în satul Sireţi, raionul Străşeni, oamenii au semnat pentru organizarea plebiscitului de revizuire a Constituţiei în speranţa că vor avea un viitor mai bun.

Potrivit membrilor Biroului Executiv al Grupului de Iniţiativă pentru organizarea referendumului republican, în unele regiuni a fost acumulat deja numărul necesar de semnături. Printre acestea se numără: municipiul Chişinău, raioanele Ialoveni, Orhei, Teleneşti, Hânceşti, Soroca şi Ungheni. Astfel, până în prezent, au fost adunate peste 300 DE MII de semnături din totalul de 360 DE MII necesare pentru fiecare chestiune supusă plebiscitului. Mâine, membrii grupului de iniţiativă vor colecta semnături în mai multe localităţi din raioanele Călăraşi, Nisporeni, Criuleni, Străşeni, Anenii Noi, Făleşti, Floreşti, Glodeni, Râşcani, Cahul şi Căuşeni.