icon

Prim-ministrul Pavel Filip l-a primit pe Ambasadorul Lituaniei în Republica Moldova, Rimantas Latakas

26-02-2016 15:09
1,729

Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul  Lituaniei în Republica Moldova, Rimantas Latakas, în cadrul căreia s-au discutat principalele aspecte ale cooperării dintre cele două state şi oportunităţile de intensificare a raporturilor social-politice, economice şi investiţionale.

 

Premierul a menţionat că Lituania este un partener important pentru Republica Moldova în realizarea reformelor interne, dar mai ales în susţinerea parcursului european al ţării noastre. Pavel Filip a mulţumit Guvernului Lituaniei pentru sprijinul acordat şi pentru menţinerea Republicii Moldova în topul celor şapte state care beneficiază cu prioritate de asistenţă. „Suntem deschişi pentru un dialog permanent şi interesaţi să preluăm experienţa Lituaniei în diverse domenii”, a declarat Prim-ministrul.   

 

La rândul său, Ambasadorul Lituaniei a reiterat sprijinul ţării sale pentru Republica Moldova. Rimantas Latakas a trecut în revistă proiectele de colaborare care se derulează cu succes în Republica Moldova, printre care Proiectul Twinning „Suport pentru modernizarea serviciului public din Republica Moldova în corespundere cu cele mai bune practici ale Uniunii Europene”, finanţat din fondurile Uniunii Europene şi implementat de către Oficiul Guvernului Republicii Lituania în parteneriat cu  Cancelaria de Stat a Republicii Moldova. Oficialul a confirmat disponibilitatea Lituaniei de a oferi asistenţă şi expertiză şi în alte domenii.

 

În acest context, părţile au examinat posibilitatea de a iniţia parteneriate reciproc avantajoase în domeniul energetic, cel agro-alimentar şi în sectorul financiar-bancar. 

Agenda publică

Aprilie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30