Carte despre vinificația moldovenească. Lansare a avut loc în beciurile de la Cricova!

Cartea „Cricova – destinul meu”, semnată de directorul general al Combinatului Cricova, Valentin Bodiul, a ieşit de sub tipar la editura Litera. Cartea a fost prezentată în cadrul unui eveniment desfăşurat în incinta galeriilor subterane de la Cricova.

Potrivit companiei, “publicaţia este o viziune a generaţiei din care face parte Valentin Bodiul, care are o activitate de peste 45 de ani în domeniul vinicol şi viticol, dintre care peste un sfert de veac – în calitate de director al Combinatului de Vinuri Cricova”.

Carte povesteşte tainele vinificaţiei moldoveneşti, istoriile nespuse din beciurile de la Cricova, dar şi redă informaţii despre generaţii întregi de vinificatori.

Poza_Valentin BodiulLa nivel de ţară, Combinatul de Vinuri Cricova este unicat, experienţa acumulată de el este de nepreţuit, iar istoria lui are un caracter de excepţie. Anticipând aşteptările societăţii, autorul Valentin Bodiul a încercat să adune la un loc, să sintetizeze şi să prezinte publicului larg principalele repere ale dezvoltării, maturizării şi ascensiunii Combinatului de Vinuri Cricova. Cartea este un omagiu pentru toţi cei care au contribuit şi contribuie la dezvoltarea combinatului – patrimoniu cultural naţional al ţării.

„Sper că această carte să fie un martor al epocii. O epocă a marilor schimbări şi aspiraţii, a speranţelor. Publicarea acestei cărţi este o încercare de a atrage atenţia societăţii, dar şi a guvernanţilor asupra problemelor cu care se confruntă ramura viti-vinicolă. Sunt convins că anume în această ramură se poate şi trebuie să se creeze valoare adăugată, să fie implicaţi o mulţime de oameni”, a declarat autorul Valentin Bodiul.

Editată într-un tiraj de 2 000 de exemplare, cartea „Cricova – destinul meu” va fi disponibilă, în curând, în librării şi în magazinele Cricova.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.