Portalul Agora a realizat un reportaj despre complexul rezidenţial de la Holercani, acolo unde merg la odihnă politicienii, pe banii plătitorilor de impozite. Jurnaliştii au filmat cu drona, pentru că autorităţile le-au interzis accesul pe teritoriul pensiunii, motivând că aceste informaţii ar constitui secret de stat.

Satul Holercani este un sat obişnuit, ca orice alt sat din ţara noastră, cu oameni săraci, drumuri pline cu noroi şi multe case părăsite.

Tot aici, însă, pe malul Nistrului, pe o suprafaţă de 65 de hectare şi o lungime de aproape doi kilometri se întind vilele pensiunii Holercani. Fiecare are câte o punte pe apă. Aleile, parcurile, havuzul creează un contrast cu locuinţele părăsite din sat. Mai multe Ministere şi instituţii ale statului deţin vile la pensiunea Holercani, care sunt destinate odihnei colaboratorilor, iar în ultimii cinci ani s-au cheltuit aproximativ 37 de milioane de lei pentru întreţinerea imobilelor.

Jurnaliştii au vrut să le arate plătitorilor de impozite unde le sunt „investiţi” banii şi au mers la Holercani pentru a realiza un reportaj. La intrare însă, i-au întâlnit angajaţi ai Pazei de Stat, care le-au interzis accesul pe teritoriul complexului, fără „permisiunea celor de sus”.