Actualitate

Guvernul Cehiei a susţinut deschiderea unui Centru social la Ceadîr-Lunga

Centrul „Sf. Pantelimon” va deservi peste 350 de pensionari, dintre care 60 vor beneficia de ajutor la domiciliu. Instituţia este dotată cu echipament necesar pentru asistenţa persoanelor în etate şi celor cu nevoi speciale. Centrul are o cantină, camere pentru odihnă, cabinete medicale etc. Toate serviciile vor fi gratuite.

Instituţia de la Ceadîr-Lunga este a noua de acest fel, deschise de Guvernul Cehiei pe teritoriul ţării noastre începînd cu anul 2008.

„Ne-am dorit ca aceste proiecte să aibă succes şi să-i ajute pe cei neputincioşi. Însă scopul nostru primordial a fost de a implementa în R. Moldova sistemul de tutelă la domiciliu”, a menţionat reprezentantul Ambasadei Cehiei la Chişinău, Katerina Silhankova, citată de gagauzinfo.md.

Pentru deschiderea pe teritoriul Spitalului raional Ceadîr-Lunga a Centrului medico-social „Sf. Pantelimon” s-au cheltuit peste două sute de mii de euro. În următorii trei ani activitatea instituţiei va fi finanţată de Guvernul Republicii Cehe, după care centrul va fi susţinut de către autorităţile autonomiei.

sursa: moldpres.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *