20:25:06 25.04.2024
Stiri

Care este orașul din R. Moldova, desemnat CAPITALA tineretului în 2016. S-a remarcat prin mai multe inițiative curajoase

Social 22.02.2016 11:55 Vizualizări1469 Autor: Victoria Bortă
Care este orașul din R. Moldova, desemnat CAPITALA tineretului în 2016. S-a remarcat prin mai multe inițiative curajoase facebook.com


Orașul Ialoveni a obţinut statutul de Capitală a Tineretului în anul 2016 pentru a doua oară. La sfârșitul săptămânii trecute a avut loc o festivitate de lansare a proiectului „Ialoveni – Capitala Tineretului 2016”.

Acest titlu este acordat unui oraş care, timp de un an, va beneficia de un program diversificat în cadrul activităţilor de tineret, organizat de Autorităţi Publice Locale, ONG-uri regionale şi naţionale, organizaţii internaţionale, precum şi de Autoritățile Publice Centrale.

Ministrul Tineretului și Sportului, Victor Zubcu, a înmânat primarului orașului Ialoveni, Sergiu Armașu, un certificat de acreditare, reiterând că noul statut va aduce o mai mare vizibilitate orașului în plan național.

Totodată, oficialul i-a îndemnat pe tineri să facă voluntariat în cadrul proiectului, pentru că, având 20 de ore de activitate voluntară, aceștia vor putea primi carnete de voluntar care le vor fi de folos de-a lungul carierei.

La eveniment au fost prezenți mai mulți oficiali printre care Etinof Bernard, consul al Franței, Viorica Cărare, președinta Consiliului Concurenței, Tatiana Badan, președinta Congresulul Autorităților Locale din Moldova și alți reprezentanți ai autorităților publice locale.

În cadrul proiectului urmează a fi desfășurate acțiuni care vor avea drep obiectiv sporirea participării tinerilor în procesul de luare a deciziilor, dezvoltarea infrastructurii pentru activități de tineret și participarea activă a tinerilor în promovarea şi dezvoltarea politicilor de tineret.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md