Fost consilier al lui Voronin, numit șef la FISC

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Inspectoratul Fiscal Principal de Stat are un nou șef, asta după ce Ion Prisăcaru a fost eliberat din funcție la solicitarea premierului Pavel Filip.

Astfel, Sergiu Puşcuţă este noul şef al FISC. Un ordin în acest sens a fost semnat de ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu.

Puşcuţa a fost prezentat astăzi colectivului instituţiei de către Ministrul Finanţelor, care a menționat că principalele obiective care trebuie realizate sunt colectarea eficientă a veniturilor, modernizarea Serviciului Fiscal şi îmbunătăţirea mediului de afaceri.

Sergiu Puşcuţă a ocupat funcţia de şef al Inspectoratului Fiscal Principal de Stat în perioada 2005 – 2008. În 2008 acesta a fost numit de Guvern direc­to­r al Cen­tru­lui de Com­ba­tere a Cri­me­lor Eco­no­mice şi Corupţiei (actualul CNA), dar a fost demis după 7 luni de activitate.

În 2008-2009, Puşcuţă devine consilier în problemele financiare al preşedintelui de atunci, Vladimir Voronin.

De menționat că funcţia de şef la FISC a fost vacantă după ce la sfârşitul lunii ianuarie, prim-ministrul Pavel Filip a solicitat ministrului Finanțelor suspendarea din funcție a șefilor Serviciului Vamal, Inspectoratului Fiscal și Poliției Economice.

Filip a motivat cererea de demisia a acestora prin faptul că cele trei instituții ar pune presiune „rea intenționată” asupra agenţilor economici.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...