icon

Prim-ministrul Pavel Filip s-a întâlnit cu veteranii de război şi cei ai structurilor de forţă

20-02-2016 14:54
852

Soluţionarea problemelor cu care se confruntă veteranii de război şi a persoanelor  care au activat în structurile de forţă ale Republicii Moldova a constituit tema principală a întâlnirii pe care a avut-o astăzi Prim-ministrul Pavel Filip cu reprezentanții organizațiilor de veterani.

 

În debutul evenimentului, Premierul a menţionat că momentul ales pentru întâlnirea de astăzi nu este unul întâmplător, pentru că acesta are loc are loc cu puțin timp înaintea Zilei Memoriei, marcată pe 2 martie. În acest context, șeful Execuivului i-a invitat pe reprezentanții veteranilor să aibă o discuţie sinceră şi deschisă despre problemele cu care se confruntă şi care necesită implicarea Guvernului. De asemenea, Pavel Filip i-a informat pe reprezentanții veteranilor că Guvernul a instituit un Comitet organizatoric pentru desfăşurarea manifestațiilor consacrate Zilei Memoriei. „Reprezentanţii Guvernului vor participa la toate acţiunile de comemorare a tragicelor evenimente, inclusiv în localităţile din stânga Nistrului aflate sub jurisdicţia Republicii Moldova”, a  menționat Prim-ministrul.

 

În cadrul întrevederii, Pavel Filip a vorbit și despre obiectivele Guvernului, menţionând necesitarea și utilitatea implicării veteranilor în soluţionarea problemelor cu care se confruntă. În acest sens, Prim-ministrul a făcut un apel ca aceste probleme să fie rezolvate împreună cu instituţiile statului. 

 

Veteranii au salutat invitaţia Premierului la dialog şi au venit cu o serie de propuneri concrete care ar putea soluţiona mai multe probleme cu care se confruntă, dar şi cu opinii şi sugestii privind îmbunătăţirea situaţiei social-politice din ţara noastră. Între acestea au fost mentionate necesitatea aprobării amendamentelor la legislaţie, pentru a înlătura carenţele şi prevederile ce defavorizează veteranii de război şi pe cei care au activat în structurile de forţă, dar  nu au luat parte la acţiuni militare.

 

Vorbitorii au abordat și un şir de subiecte ce vizează asigurarea protecţiei sociale, asistenţei medicale, reabilitarea şi tratarea invalizilor de război. De asemenea, s-a propus implicarea mai activă a veteranilor în activitatea structurilor statului, prin desemnarea, din rândul acestora, a reprezentanților în echipa de consilieri ai Prim-ministrului.

 

În acest context, Premierul a menţionat că Executivul pledează pentru o abordate complexă şi sistemică a problemelor, analizând în profunzime aspectele ce stau la baza acestora şi caută soluţii durabile.

 

Şeful Executivului a exprimat deschiderea Guvernului către un dialog continuu cu organizaţiile de veterani pentru ca împreună să identifice cele mai bune soluţii pentru problemele cu care se confruntă veteranii, dar şi pentru a consolida posibilităţile de participare a organizaţiilor de veterani la deciziile ce ţin nu doar de problematica acestei categorii, ci a întregii ţări.

Agenda publică

Aprilie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30