06:46:15 20.04.2024
Stiri

INEDIT // Satul din R. Moldova, monitorizat cu o sută de camere video

Social 19.02.2016 13:40 Vizualizări3983 Autor: Ziarul National


INEDIT // Satul din R. Moldova, monitorizat cu o sută de camere video avdarma.md

Satul Avdarma din Găgăuzia, cunoscut deja în întreaga republică datorită implementării unor proiecte inedite și totodată costisitoare pentru localitățile rurale, se face remarcat din nou.

În localitate a început să funcționeze serviciul de monitorizare video. Pe principalele străzi ale satului și pe clădirile administrative au fost instalate o sută de camere video, care înregistrează non-stop tot ce se întâmplă.

Autoritățile au achiziționat și șase camere-robot. Fiecare dintre ele poate monitoriza un teritoriu de un hectar. Camera se rotește la 360 de grade și, datorită zoom-ului optic, există posibilitatea apropierii unui obiect de 30 de ori.

Pentru dezvoltarea și administrarea serviciului de supraveghere video în Avdarma au fost angajate 12 persoane. Acestea lucrează pe rând în oficiul tehnic, unde este serverul și panoul cu imagini de la fiecare dintre cele o sută de camere video din sat.

De când a fost implementat proiectul, camerele video au înregistrat diferite încălcări. De exemplu, pe strada centrală, o mașină a lovit un pieton, iar accidentul poate fi documentat având ca probe aceste înregistrări video.

În cadrul aceluiași proiect, a fost creat și un grup de patrulare, care are o unitate de transport și circulă de câteva ori pe zi pe toate străzile din Avdarma.

Autoritățile locale nu anunță câți bani s-au cheltuit pentru acest proiect și de unde au fost adunate sursele financiare.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md