Jucătorul de 20 de ani a reuşit cel mai frumos slam-dunk al concursului, lucru recunoscut aproape în unanimitate de specialişti şi fani. Gordon a sărit peste mascota lui Orlando Magic, a luat mingea de pe capul acesteia, a trecut-o pe sub ambele picioare, apoi a introdus-o în coş cu mâna stânga, deşi este dreptaci.

Momentul a devenit imediat un adevărat hit pe internet şi l-a consacrat pe Aaron Gordon drept noul zburător din NBA. Însă tânărul jucător ar avea şanse să ajungă un star şi în alte sporturi.

Experţii ESPN au analizat săritura lui Gordon şi au ajuns la concluzia că aceasta i-ar fi adus medalia de bronz la înălţime, la Jocurile Olimpice din 2012. Extrema din Orlando a sărit nu mai puţin de 2,31 metri, în timp ce canadianul Derek Drouin, britanicul Robert Grabarz şi Mutaz Essa Barshim, din Qatar, care au împărţit treapta a treia a podiumului la Londra, au avut un rezultat de 2,29 metri.

Mai mult decât atât, Gordon a petrecut în aer mai mult timp decât Michael Jordan la celebrul dunk înscris după o săritură de la linia de aruncări libere, unul dintre momentele emblematice din istoria NBA. Astfel, "zborul" lui MJ a durat 0,92 secunde, în timp ce cel al Gordon, 0,97 secunde.