În imaginile surprinse de activist se văd trei case îngrădite şi o piscină în curte. Un gard din cărămidă, înalt de aproximativ doi metri ascunde proprietatea de ochii curioşilor. Precizăm că imobilul de lux a fost menţionat în 2014, într-o investigaţie a Ziarului de Gardă. Jurnaliştii de la această publicaţie au aflat de la localnicii din zonă că Mitropolitul Vladimir trece des pe acolo.

Potrivit datelor de la Cadastru, proprietară a terenului era Nelli Tcaciuc, femeia cu care Înaltpreasfinţi­tul a fost la mare în Turcia, în anul 2012. Faţa bisericească a spus anterior că Nelli Tcaciuc este nepoata sa. Nu este clar cui aparţine imobilul în prezent, deoarece la Cadastru nu figurează niciun nume, ceea ce, potrivit reprezentanţilor întreprinderii de stat, înseamnă că nici instituţia nu deţine informaţii în acest sens. Potrivit publicaţiei Ziarul de Gardă, capul bisericii ortodoxe din Moldova ar mai avea o casă de vacanţă în pădurea din satul Ruseştii Noi, raionul Ialoveni, un apartament de lux în capitală şi ar fi fondator a două firme - toate aceste proprietăţi fiind înscrise pe numele său de mirean, Nicolae Cantarean.

Totodată, în octombrie anul trecut, Mitropolitul Vladimir a venit la liturghia organizată de hramul oraşului într-un BMW seria 7, preţul căruia poate ajunge până la 100.000 de euro. Presa vehicula atunci că aceasta este noua sa maşină. Contactaţi telefonic, reprezentanţii Serviciului de presă al Mitropoliei Moldovei au spus că Înaltpreasfinţitului îi aparţine doar vila din Ruseştii Noi şi un apartament situat în apropiere de Mănăstirea Ciuflea, despre care el a declarat anterior.