icon

Priorităţile agendei moldo-chineze, discutate în cadrul întrevederii dintre Pavel Filip şi Zhang Yinghong

17-02-2016 13:23
1,263

Prim-ministrul Pavel Filip l-a primit, astăzi, pe Ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Zhang Yinghong. În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au discutat un spectru larg de subiecte ce vizează relaţiile moldo-chineze şi perspectivele de dezvoltare a acestora.

 

Premierul a reiterat importanţa relaţiilor de bună prietenie dintre Republica Moldova şi China, menţionând că ţara noastră pledează pentru impulsionarea dialogului politic cu partea chineză şi avansarea relaţiilor bilaterale la nivelul unui parteneriat strategic.

 

„Există un potenţial mare de dezvoltare a relaţiilor între ţările noastre, pe care trebuie să-l valorificăm prin eforturi comune. Sunt convins că, împreună, vom reuşi să ridicăm dialogul la un nivel calitativ nou, care va aduce beneficii oamenilor din Republica Moldova şi China”, a menţionat Prim-ministrul.

 

Şeful Guvernului a exprimat gratitudine autorităţilor Chinei pentru asistenţa acordată Republicii Moldova în baza acordurilor privind cooperarea economică şi tehnică, dar şi pentru susţinerea suveranităţii şi integrităţii teritoriale ale Republicii Moldova.

 

La rândul său, Ambasadorul Chinei la Chişinău s-a arătat optimist în ceea ce priveşte perspectivele de dezvoltare a relaţiilor bilaterale. Zhang Yinghong a declarat că ţara sa este dispusă să participe la modernizarea Republicii Moldova prin susţinerea proiectelor în toate sferele de cooperare. 

 

Părţile  s-au pronunţat pentru extinderea schimburilor comerciale, în special a exporturilor de vinuri moldovenești pe piața chineză, dar şi pentru amplificarea activităţii investiţionale între cele două state.

 

Agenda publică

Aprilie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30