Actualitate

Un autocar de rută, REŢINUT în punctul de trecere Tudora. Era ticsit cu marfă de contrabandă

În baza informațiilor operative deținute, polițiștii de frontieră în comun cu inspectorii vamali au supus unei verificări suplimentare un autocar de rută, marca Neoplan, care efectuează curse regulate Chișinău – Rostov-pe-Don.

La bordul autovehiculului, înmatriculat în Republica Moldova, se aflau doi conaționali, de 31 și respectiv 34 de ani, domiciliați în municipiul Chișinău, în privința cărora existau suspiciuni că ar fi implicați în activitatea de contrabandă.

Astfel, în cadrul verificării autocarului, echipa mixtă de control, formată polițiști de frontieră și vameși, au depistat, în locuri special amenajate, piese de schimb și alte bunuri materiale fără acte de proveniență, care urmau să pătrundă în ţară prin evitarea controlului vamal.

În urma inventarierii, inspectorii autorităților de frontieră au identificat 16 seturi de inhalatoare, 20 kg de vopsea decorativă, 4 recipiente a câte 20 l de motorină, precum și 424 articole de piese de schimb pentru tractoare.

Marfa depistată a fost consfiscată în vederea evaluării, cazul fiind deferit Serviciului Vamal pentru continuarea cercetărilor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun.
 
sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *