Şefa DNA de la Bucureşti i-a criticat pe parlamentari pentru că fac scut în jurul colegilor care au probleme cu legea, blocând actul de justiţie.

„Să fie eliminată complet. Nu e normal ca un vot al unor politicieni să blocheze justiţia sau să se substituie atribuţiilor pe care le are justiţia. Aş vrea să spun că orice cerere de arestare pe care procurorii DNA o fac şi în general toţi procurorii din România, este supusă controlului judecătoresc. Şi este normal ca o astfel de decizie să fie luată de un magistrat independent şi imparţial, aşa cum sunt judecătorii în România. Deci nu trebuie ca votul pe o cerere de arestare preventivă să se dea în Parlament”, a declarat Laura Codruţa Kovesi, potrivit Digi24.

Asta după ce Senatul României a respins cererea de arestare preventivă a lui Dan Şova, deşi majoritatea senatorilor prezenţi votaseră în favoarea solicitării DNA.

Mai mult, Laura Codruţa Kovesi afirmă că astfel se creează discriminări faţă de restul populaţiei.

„Dacă vorbim de solicitări de arestare preventivă, atunci avem un tratament preferenţial în favoarea parlamentarilor. Un cetăţean care nu e parlamentar şi care comite acelaşi gen de faptă poate fi arestat oricând. Un parlamentar poate comite orice faptă de corupţie pentru că Parlamentul poate proteja şi nu votează arestarea preventivă. Este o aplicare preferenţială a legii”, a spus procurorul-şef al DNA.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.