Corupția din pădure: Funcția de pădurar cumpărată cu 3.000 de euro

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Directorului Întreprinderii pentru Silvicultură Edineţ şi fiul acestuia au fost reţinuţi pentru 72 de ore pentru luare de mită.

Iniţial, respectiva cauză penală a fost iniţiată pe numele directorului întreprinderii, care începând cu luna septembrie 2015 a pretins de la o persoană 3 mii de euro pentru a-i angaja fiul în calitate de maestru – pădurar în cadrul Întreprinderii pentru Silvicultură Edineţ.

Imediat după primirea sumei, fiul directorului a fost reţinut, recunoscând faptul primirii banilor. În cadrul percheziţionării automobilului acestuia a fost depistată o armă de model „Benelli” calibru 12 mm, încărcată cu cartuşe, fără a deţine permis de portarmă, aceasta fiind ridicată pentru verificare.

Concomitent cu reţinerea fiului, procurorii l-au reţinut şi pe tatăl acestuia – directorul Întreprinderii pentru Silvicultură Edineţ”.
Operaţiunea de reţinere a avut loc în comuna Lipnic din raionul Ocniţa, unde acesta deţine construcţii agricole.

În urma unor percheziţii a fost depistat şi ridicat un lot impunător de arme de vânătoare cu ţeavă lisă şi cartuşe, inclusiv arme cu ţeavă ghintuită, păstrate în condiţii necorespunzătoare, o parte din ele fără acte de provenienţă sau permise de portarmă.

Bănuiții riscă închisoare de până la 10 ani cu amendă de până la 160 de mii de lei, cu privarea dreptului de a ocupa funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate de la 7 până la 10 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...