03:48:32 29.03.2024
Stiri

Un șef din echipa lui Formuzal îl ACUZĂ pe fostul bașcan de deturnare de fonduri

Politică 15.02.2016 08:40 Vizualizări1122 Autor: Stela Mihailovici
Un șef din echipa lui Formuzal îl ACUZĂ pe fostul bașcan de deturnare de fonduri


Fostul bașcan al Găgăuziei, Mihail Formuzal, trebuie să fie pedepsit pentru irosirea banilor publici. Anume el trebuie să răspundă pentru neregulile identificate de auditorii Curții de Conturi din autonomie. Declarația a fost făcută de deputatul democrat Corneliu Dudnic, care a făcut parte din echipa lui Formuzal și a condus Direcția construcții a Executivului de la Comrat.

Dudnic a precizat că experții Curții de Conturi au stabilit că s-au cheltuit cantități enorme de combustibil pentru deplasările funcționarilor găgăuzi, au fost mărite intenționat statele de personal în cadrul Executivului, pentru a spăla niște bani, iar unii funcționari au primit premii anuale în mărime de șapte salarii de funcție.

„În calitatea mea de ales al poporului, vreau să știu la ce etapă se află dosarul care vizează neregulile identificate de Curtea de Conturi și ce măsuri s-au luat pentru ca vinovații să fie trași la răspundere. Și principalul vinovat aici, în opinia mea, este fostul başcan Mihail Formuzal, care a fost principalul administrator al bugetului autonomiei”, a declarat Corneliu Dudnic pentru gagauziinfo.md.

Amintim că Mihail Formuzal a pierdut postul de bașcan al Găgăuziei după alegerile din martie 2015. Scrutinul a fost câștigat de Irina Vlah, iar pe locul doi în preferințele alegătorilor a fost democratul Nicolae Dudoglo.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md