Kremlinul l-a anunțat în căutare internațională pe opozantul rus Mihail Hodorkovski

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fostul şef al companiei Yukos, Mihail Hodorkovski, a fost dat în căutare internaţională prin Interpol pentru „uciderea” primarului din Nefteiugansk Vladimir Petuhov, notează „Interfax”.

„Biroul Naţional Interpol din Rusia, în baza materialelor primite de la Procuratura Generală şi Comitetul de Investigaţii din Rusia, a emis mandat internaţional de reţinere pe numele lui Hodorkovski. Decizia a fost trimisă la Biroul Central al Interpol din Lyon”, anunţă sursa citată.

Biroul central al Interpol va analiza „circulara” biroului din Rusia a organizaţiei internaţionale de poliţie si apoi, dacă nu va avea obiecţii, va include numele fostului şef al Yukos pe lista persoanelor căutate.

Hodorkovski a declarat anterior că noul dosar care a fost deschis pe numele său este fabricat la comandă politică. Dosarul a fost intentat la scurt timp după ce fostul şef Yukos a avertizat că în Rusia va avea loc o răsturnare revoluţionară a puterii.

Primarul din Nefteiugansk Vladimir Petuhov a fost împuşcat pe 26 iunie 1998. La acea vreme, Yukos era cel mai mare contribuitor fiscal la bugetul local, iar primarul avea un conflict cu compania din cauza neplăţii taxelor la buget. Primarul a cerut chiar să se deschidă dosar penal împotriva companiei. Pentru organizarea asasinării lui Petuhov a fost condamnat fostul şef al securităţii al Yukos.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...