Pe 5 septembrie 2011, medicul i-a prescris tratament la domiciliu unei femei care acuza dureri în piept, accese de sufocare, slăbiciuni şi tuse, diagnosticând-o cu bronşită cronică. Pacienta lucra educatoare la o grădiniţă din oraş.

După ce a trecut examenul medical anual, femeia a fost diagnosticată cu tuberculoză şi spitalizată în regim de urgenţă la dispensarul ftiziopneumologic din Bălţi. În rezultatul anchetei epidemiologice, s-a confirmat că pacienta suferea de tuberculoză. Astfel, femeia neştiind despre aceasta, a îmbolnăvit 4 copii cu tuberculoză, iar alţii 65 s-au infectat.

Potrivit raportului medico-legal, diagnosticul iniţial stabilit educatoarei a fost greşit, iar aceasta a dus la izbucnirea focarului epidemiologic. 

​Pe 26 decembrie 2013, medicul de familie a fost achitat pe motiv că acţiunile sale nu întrunesc elementele constitutive ale infracţiunii. Procurorii au atacat sentinţa la Curtea de Apel Bălţi, care recunoscut medicul vinovat de cele incriminate şi l-a condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare.