icon

OSCE va sprijini Guvernul Republicii Moldova în realizarea obiectivelor propuse

05-02-2016 17:07
721

Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu Şeful Misiunii Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) în Republica Moldova, Ambasadorul Michael Scanlan. În cadrul discuţiei au fost abordate subiecte ce vizează procesul de reglementare transnistreană şi măsurile de consolidare a încrederii şi securităţii în Republica Moldova şi de integrare a minorităţilor naţionale în societatea moldovenească.

 

Prim-ministrul a declarat că soluţionarea conflictului transnistrean rămâne una dintre priorităţile-cheie ale noului Guvern şi a confirmat angajamentul autorităţilor moldoveneşti de a consolida capacităţile instituţionale pentru sporirea nivelului de coordonare între autorităţile responsabile de realizarea politicilor în acest domeniu.

 

Pavel Filip a exprimat convingerea că, în procesul de reintegrare a ţării, atenţia factorilor de decizie urmează a fi concentrată pe nevoile şi aşteptările oamenilor. În acest context, Premierul a vorbit despre acţiunile întreprinse şi cele ce vor fi realizate pentru o colaborare eficientă cu autorităţile din Găgăuzia, dar şi din alte regiuni ale ţării.

 

La rândul său, Șeful Misiunii OSCE în Moldova a salutat angajamentele Cabinetului de miniştri privind promovarea unei politici deschise de comunicare în domeniul reintegrării şi de consolidare a capacităţii instituţionale a Guvernului în ceea ce privește coordonarea eficientă a procesului de reglementare. De asemenea, oficialul a apreciat pozitiv decizia de a organiza în timpul apropiat o ședință a Cabinetului de miniştri la Comrat.

 

Ambasadorul Michael Scanlan, în numele Înaltului Comisar pentru Minorități Naționale al OSCE,  a subliniat importanţa aprobării, în cel mai scurt timp posibil, a Strategiei de integrare a minorităților naționale în Republica Moldova şi a reconfirmat disponibilitatea OSCE de a acorda Guvernului tot sprijinul în realizarea obiectivelor propuse.

Agenda publică

Martie 2024

L M M J V S D
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31