Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Un angajat al Biroului Vamal…

Un angajat al Biroului Vamal Briceni este suspectat de contrabandă

La 3 februarie, curent, angajații Direcției Investigare Fraude Economice a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu Procuratura sectorului Ciocana, au reținut un angajat al Biroului Vamal Briceni cu vârsta de 30 de ani. Acesta, este suspectat de contrabandă, fiind reținut pentru 72 de ore.

Totodată, complicii acestuia sunt șapte membri de 42 și 52 de ani. Astfel, în urma investigațiilor efectuate de angajații Direcției Investigare Fraude Economice a Inspectoratului Național de Investigații, suspecții au fost reținuți în flagrant delict pe teritoriul Punctului de Trecere a Frontierei „Larga”, în timp ce intenționau să traverseze ilicit frontiera de stat. Aceștia urmau să transporte prin contrabandă, o cantitate de aproximativ 4 500 kg de baterii de acumulatoare uzate, 500 kg de aluminiu şi 500 kg de cupru.

În cadrul acţiunilor speciale de investigații, întreprinse timp de 4 luni, au fost documentate 15 curse de traversare ilicită a frontierei de stat prin transportarea mărfurilor respective. Valoarea mărfurilor traversate ilegal se ridică la circa 2,5 milioane lei.

Ca urmare a 7 percheziții efectuate la domiciliile suspecților au fost ridicate înscrisuri de ciornă referitoare la colectarea mărfurilor şi comercializarea acestora pe teritoriul Ucrainei.

Dacă persoanele se vor dovedi vinovate, acestea riscă pedeapsă cu închisoare de la 3 la 10 ani.