icon

Prim-ministrul Pavel Filip inițiază dialogul între instituțiile statului și industria farmaceutică

05-02-2016 09:00
1,123

Prim-ministrul Pavel Filip a inițiat o serie de dialoguri cu reprezentanții industriei farmaceutice din țară și din străinătate, care activează pe piața de medicamente din Republica Moldova, și cu alte instituții ale statului responsabile în domeniu.

 

Consultările urmăresc identificarea unei soluții comune, pentru a facilita accesul cetățenilor Republicii Moldova la medicamente și servicii de sănătate decente. În cadrul primului său dialog cu reprezentanții pieței de medicamente, Pavel Filip a arătat că există o voință clară a Guvernului pentru a pune ordine în acest domeniu, astfel încât factorul subiectiv să nu mai afecteze nici cetățeanul, nici întreprinzătorul din domeniu.

 

“Pentru cetăţeni, prioritară este calitatea vieții, în fiecare familie. Am decis să port aceste dialoguri cu toate structurile responsabile, care pot fi partenerele Guvernului în demersul nostru de a le face viața oamenilor mai bună, mai sănătoasă. Sănătatea unei comunități este prima condiție ca ea să devină și prosperă. De aceea, un dialog, foarte concret, cu reprezentanţii de pe piaţa de medicamente și cu instituțiile statului din domeniul sănătății mi se pare esenţial”, a declarat Prim-ministrul Pavel Filip.

 

Premierul și-a exprimat dorința de a pune la aceeași masă toate structurile responsabile, care pot emite idei și soluții eficiente pentru cetățenii acestei țări, în sfera calității sănătății cetățeanului.

 

De asemenea, Guvernul intenționează ca, la finalul acestor consultări, să propună o serie de măsuri care să determine un acces mai bun al cetățenilor la medicamente și o piață predictibilă și sănătoasă pentru toți întreprinzătorii privați din domeniu.

Agenda publică

Martie 2024

L M M J V S D
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31